Waarom ik tegen een verplicht ZZP-pensioen ben

Het is een regelmatig terugkerende discussie: moeten ZZP’ers verplicht een pensioen afsluiten? ZZP’er Richard Engelfriet is verklaard tegenstander en legt in drie argumenten uit.

Argument 1: ik heb bewust gekozen voor het ondernemerschap en koester mijn vrijheid
Werknemers hebben een verplicht pensioen. Afhankelijk van waar ze werken, zitten ze vast aan een pensioenfonds. Zo hebben ambtenaren het ABP, en werknemers in de transportsector het PF Vervoer. En dan moet je maar afwachten wat dat fonds doet voor je. Investeren ze in wapens? Hebben ze graaiende topmanagers? Had u liever een andere beleggingsstrategie? Jammer voor u: er geldt verplichte winkelnering.

Nee, doe mij maar een eigen pensioen dat ik helemaal zelf mag samenstellen. Ik kan kiezen voor het risico dat ik wil lopen, uiteenlopend van banksparen tot heftig speculerend beleggen. En ik bepaal of ik het goed vind dat mijn pensioenboer mijn geld investeert in wapens of foute bedrijven in Israël. En als het mij niet bevalt, stap ik over naar een andere partij.

Argument 2: mijn pensioen is mijn spaarpot en daar mag niemand aankomen
Vroeger was ik jaloers op het pensioenoverzicht van mijn in loondienst werkende vrienden: daar staat zwart-op-wit wat zij later per jaar krijgen tot hun overlijden. Althans, dat dacht ik altijd. Inmiddels weet ik wel beter: pensioenen kunnen gekort worden. Sterker nog: dat is al vele malen gebeurd.

Mijn zelf opgebouwde ZZP-pensioen daarentegen is echt mijn potje: daar mag niemand aankomen. Geen last van vakbonden, ouderenpartijen of andere betweters die mij gaan vertellen dat mijn pensioen ineens gekort gaat worden. Het is mijn spaarpot.

Argument 3: ik bepaal zelf hoeveel ik opbouw
Werknemers zijn verplicht om een bepaald deel van hun inkomen in hun pensioen te steken. En welk deel dat is, daar hebben ze niets over te zeggen. Ik mag dat gelukkig helemaal zelf bepalen. In vette jaren spaar ik extra, in de mindere jaren wat minder. Geld steken in mijn pensioen of mijn huis aflossen? Investeren in een opleiding, een jaar ertussenuit of toch geld apart leggen voor later? Ik beslis, en niemand anders. Die keuzes horen bij het ondernemerschap. En natuurlijk horen ook de consequenties erbij: wie veel kan sparen, kan veel pensioen opbouwen. En wie minder verdient, heeft ook een kleiner pensioen. Dat is toch de deal van ondernemen? Als je dat niets vindt, zoek je toch gewoon een baan in loondienst?

Ja maar, er zijn zoveel ZZP’ers die maar weinig verdienen en dat is zo zielig!

Ik ben een ZZP’er die zelf heeft gekozen voor het ondernemerschap. Zelf je pensioen regelen hoort daarbij, net zoals de keuze of je je verzekert tegen arbeidsongeschiktheid en hoeveel vakantie je hebt.

Waar ik vind dat we weleens iets aan mogen doen, zijn al die ZZP’ers die helemaal geen ZZP’er willen zijn. Denk aan werknemers in de bouw die verplicht moeten gaan ZZP’en omdat ze anders geen werk meer hebben of thuiszorgmedewerkers die voor een grijpstuiver billen moeten wassen. Voor die mensen moet je geen verplicht pensioen regelen, maar ervoor zorgen dat die schijnconstructies verdwijnen uit Nederland. Wie moet luisteren naar de baas en een loon krijgt dat de baas bepaalt, krijgt gewoon een arbeidscontract met alle condities die daarbij horen. En wie bewust heeft gekozen voor het ondernemerschap mag het lekker zelf regelen.

Met dank aan Jaap de Vries voor de suggestie voor dit thema. Ook een suggestie voor een column-thema? Mail me gerust! info@richardengelfriet.nl