13-COLUMN-nieuwe-foto_edited-1024×614

Van wachtwoord naar wachtzin

Alles gaat tegenwoordig via internet: sociale media, bankieren, belastingaangifte en ga zo maar door. En al deze diensten hebben 1 ding in gemeen: u heeft er een account aangemaakt, met een wachtwoord. Maar heeft u wel een veilig wachtwoord?

AlsIkOoitDe1MiljoenWinKoopIkEenNieuwHuis

Veel mensen denken dat een “moeilijk” wachtwoord gelijk een goed wachtwoord is, maar dat is niet zo. Hoewel het voor mensen erg lastig is om 6 willekeurige cijfers en letters goed te gokken, kan een computer dit zo kraken. Als het om wachtwoorden gaat, maakt de grootte wel degelijk uit; u moet niet meer denken aan een wachtWOORD, maar aan een wachtZIN.
Bij een wachtzin is het belangrijk dat u iets kiest dat u makkelijk kunt onthouden, denk bijvoorbeeld aan iets als: IkGaGraagOpVakantieNaarEenWarmePlek, of AlsIkOoitDe1MiljoenWinKoopIkEenNieuwHuis.
Niet alleen heeft u hiermee een langer, en dus sterker, wachtwoord, maar het is ook nog een stuk eenvoudiger te onthouden. Uiteraard is het een goede zaak om ook cijfers en speciale tekens te verwerken in uw wachtwoord; dit maakt het nog sterker.

Wilt u meer praktische tips waarmee u de (online) veiligheid van uw organisatie kunt verhogen en waarborgen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Váli staat niet alleen voor software security en IT-systemen, ook uw medewerkers zijn een belangrijk onderdeel hiervan. Zo verzorgt Váli workshops waarin uw medewerkers bewust worden gemaakt van de online gevaren, en gewapend worden met kennis en praktische tips om hier tegenop gewassen te zijn. Hierdoor kunt u ook online veilig ondernemen.

Christiaan Rakowski
085 – 303 72 86
info@valisystems.com
www.valisystems.com