1603 Vali_edited

Váli trekt ten strijde tegen internetcriminaliteit

Hoe veilig is de digitale wereld voor ondernemers? MKB’ers lopen meer risico dan ze denken, ontdekte Eric H. den Boer. Hij besloot er wat aan te doen. Met het schrijven van secure software, maar ook met audits en workshops. Met Váli B.V. maakt hij internetsecurity  laagdrempelig en betaalbaar.

De risico’s
Internetcriminelen hebben het niet alleen voorzien op de grote bedrijven. “Ieder bedrijf loopt het risico gehackt te worden”, stelt den Boer. “Veel ondernemers denken dat ze niets hebben dat de moeite waard is om te stelen, maar naw-gegevens van klanten zijn op de zwarte markt 2 euro per stuk waard. Inclusief betaalgegevens zijn ze zelfs het 10-voudige waard. Dus ook jouw klantenbestand kan voor een hacker lucratief zijn.”

De kneepjes van het vak
Váli ontwikkelde al secure software voor een aantal klinkende namen en biedt ook oplossingen voor bedrijven die niet het budget hebben voor zulk soort maatwerkoplossingen. Security audits bijvoorbeeld. “Voor een vast bedrag brengen we de risico’s in kaart. Met toestemming en vrijwaring van het bedrijf vallen we de software aan. We doen ook een social engineering test om te kijken of de handelwijze van het personeel veilig is”, legt Den Boer uit. Het resultaat is een rapportage die duidelijk maakt waar de beveiligingsrisico’s liggen en wat het bedrijf daar aan kan doen.

Zelf doen
Váli geeft ook workshops om ondernemers bewust te maken van de risico’s die ze lopen. Gelukkig kan een bedrijf ook veel zelf doen. “We kunnen helpen met de aanschaf van een goede firewall en virusscanner”, gaat Den Boer verder. “Werk je met Windows 10, zet dan Bitlocker aan als het kan. Die versleutelt je gegevens zodat een dief er niets meer mee kan.”

Váli
Spoorlaan 310
5038 CC Tilburg
(085) 3037286
e.denboer@valisystems.com
www.valisystems.com