NETWERK_Facebook_header_851

Thema’s zakenmagazine Netwerk 2018

Editie 1: Bouw
Renovatie, nieuwbouw, koop of huur? Wat is de vorm die het beste bij jouw bedrijf past? Maar ook duurzaam ondernemen, hoe kan je succesvol zijn en tegelijk de wereld om je heen sparen? In deze editie staan we niet alleen stil bij bouw, maar ook bij inrichting, automatisering en alles wat er bij je huisvesting komt kijken.

Editie 2: Mobiliteit
Lease of koop op het gebied van vervoer, is vervoer enkel een kostenpost of kan je er ook slim je voordeel mee doen? We doen een rondje langs de automotive bedrijven in de regio voor tips. Maar ook interne mobiliteit: hoe kunnen mensen doorstromen binnen de organisatie zodat ze langer verbonden blijven met het bedrijf.

Editie 3: Slim ondernemen
Is het een kwestie van enkel hard werken of bereik je makkelijker je doelen door slim ondernemen? Tools om efficiënt en voordelig te ondernemen, slimme marketing, off- en online ondernemen. Ondernemen in de cloud; hoe makkelijk is het als je overal, altijd en veilig bij je bestanden kunt?

Editie 4: Familie in bedrijf
Wij komen regelmatig mooie familiebedrijven tegen in de regio, deze bedrijven zorgen landelijk voor bijna 30% van de banen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de verhalen achter deze bedrijven, wat kunnen we leren van hoe familiebedrijven ondernemen? Erfbelasting, schenkbelasting, etc. zijn onderwerpen welke ook hier de revue zullen passeren.

Editie 5: Groei
Stilstand is achteruitgang maar hoe pak je dat nou aan, groei? Financieren uit eigen middelen of gebruik maken van de bank of alternatieve vormen van financiering? Hoe dek je je in tegen de risico’s? Hoe versnel je de groei van je bedrijf? Persoonlijke groei, hoe til je jezelf en je medewerkers naar een hoger niveau?

Editie 6: Vitaliteit
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers fit en productief blijven en worden? Een vitaal bedrijf staat garant voor betere resultaten. Maar ook het vinden en binden van deze talenten. Hoe kom je als mkb-bedrijf aan talentvolle medewerkers?