41-BEDRIJFSPROFIEL Thar-Duodeka 1,5 pagina_edited

THAR en DUODEKA ontwikkelen samen online leerplatform

Leren over veilig werken, daarvoor is e-learning een uitstekend instrument. Het is leuk en gemakkelijk en dankzij de online modules leer je wanneer je maar wilt en waar je ook bent. THAR is gespecialiseerd in het ontwikkelen van vakgerichte e-learnings voor branches als transport & logistiek, groenvoorzieningen en bouw & techniek. Om de e-learningtrainingen op maat te maken voor bedrijven en opleiders, zochten ze de samenwerking met een ICT-ontwikkelaar. Die vonden ze bij DUODEKA.

Unieke samenwerking
THAR ontwikkelt praktijkgericht lesmateriaal met veel beeldmateriaal dat door iedereen makkelijk te volgen is. De kennis hebben ze zelf in huis en inmiddels is daaruit een bibliotheek aan online trainingen ontstaan. De lessen zijn te volgen via een online platform dat naar wens omgevormd kan worden naar een eigen online academy voor bedrijven die hun medewerkers intern willen trainen. In april besloot THAR om het platform waarin de trainingen aangeboden worden zelf te gaan ontwikkelen, samen met DUODEKA. Een partnerschap tussen gelijkgestemde bedrijven dat meer is dan de som der delen, vinden ze allebei. “We hebben allebei hetzelfde doel: service en gemak voor onze klanten. De neuzen staan dus dezelfde kant op en dat werkt heel prettig. Het is een unieke samenwerking waarin de krachten van beide bedrijven goed naar voren komen”, zegt Peter van der Aa van THAR.

Online gereedschap
DUODEKA is een ondernemerscoöperatie opgericht door zes programmeurs die zich richt op langdurige en complexe IT-trajecten zoals de ontwikkelingen van software, platforms en applicaties. “We maken het online gereedschap waar een bedrijf mee werkt. Denk aan allerlei dashboard management tools, capaciteitsplanningsystemen, kassasystemen of bijvoorbeeld een app voor backpackers”, licht Dion Duimel van DUODEKA toe. “Dat is altijd maatwerk. Voor THAR hebben we ons eerst verdiept in hun business en geanalyseerd waar de behoefte lag. Vervolgens hebben we een technische oplossing ontwikkeld die nu perfect aansluit op de wensen en in de toekomst mee kan groeien.”

Samen van idee naar product
De jonge ondernemers zijn enthousiast over hun samenwerking. “We gaan samen van idee naar product. Wij zorgen voor de inhoud en DUODEKA ontwikkelt de techniek”, vertelt Marlieke van Gorp van THAR. “Ze hebben onze verwachtingen overtroffen, ook qua service. We hebben in onze modules een helpdesk voor het geval cursisten tegen technische problemen aanlopen. Vaak kunnen we het binnen THAR zelf oplossen, maar als dat niet lukt, schiet DUODEKA ons altijd binnen 24 uur te hulp.”

 

Continu ontwikkelen
Het online platform is klaar, maar daarmee houdt het voor THAR en DUODEKA niet op. “Voor klanten die hun eigen online academy willen, kunnen we onze cursussen, inclusief de online omgeving personaliseren. We willen ook aan blijven sluiten bij de gebruikers. We onderzoeken steeds hoe zij de e-learning modules ervaren en stellen bij aan de hand van de uitkomsten. We willen continu blijven ontwikkelen. Internet biedt zo veel kansen en mogelijkheden, maar ontwikkelt zich ook razendsnel. Als we gelijke pas willen houden, is dat een doorlopend proces. Daar staan we allebei, vanuit onze eigen expertise, ondernemend in”, zeggen Peter en Marlieke.

 

THAR Uitgeverij
Nijverheidsweg 23B
5071 NL Udenhout
T 085  902 8907
info@tharuitgeverij.nl
www.tharuitgeverij.nl