31-STARTER-De-Heuvel-Gallery-foto-2-paginas-1024×683

Smikken & Smullen, je eigen privé-restaurant in centrum Tilburg

Terug van weggeweest in Tilburg: indoor barbecueën. Op de plek waar barbecuerestaurant Gonzales in 2011 de deuren sloot, opende Patricia Villevoye vorig jaar haar Smikken & Smullen. De verzinkte barbecues zijn oude bekenden, voor de rest is alles anders. Patricia gaf haar ‘Do it together BBQ’-restaurant, zoals ze het zelf noemt, een grondige make-over en ook het menu kreeg een update.

Privé-restaurant
Hoewel eten centraal staat komen mensen niet naar Smikken & Smullen voor een restaurantervaring. Patricia Villevoye weet waarom. “Als je met een groep collega’s, zakenrelaties, familie of vrienden gezellig een hapje wilt gaan eten, kom je al snel in een restaurant terecht waar je rekening moet houden met andere gasten. Dat is toch een beperking; je krijgt niet de kans om écht vrijuit onder elkaar te zijn”, vertelt zij. Bij Smikken & Smullen krijg je die vrijheid wel. “Hier boek je je eigen privé-restaurant. In een gemoedelijke sfeer creëer je je eigen avond die je naar wens uit kunt breiden met entertainment of een zakelijke bijeenkomst”, aldus Patricia.

“En dan wordt het al snel amicaal en noemen ze me Patries”

Net even anders
Over de naam kan Patricia kort zijn:  “Smikkelen en Smullen was al bezet”, lacht ze. Na lang wikken en wegen besloot zij om dan maar afscheid te nemen van de ‘el’. Smikken & Smullen kan het best stellen zonder die ene lettergreep. De naam is, net als Patricia’s barbecuerestaurant, vertrouwd en toch net even anders. Het is eigenlijk één grote woonkeuken waar gegeten wordt van een bonte verzameling serviesgoed en waar de sfeer bepaald wordt door het nostalgische houtwerk. De gasten bereiden alles zelf op de barbecues, zodat Patricia haar handen vrijheeft om dat te doen wat ze het liefste doet: haar rol als gastvrouw zo goed mogelijk vervullen. “En dan wordt het al snel amicaal en noemen ze me Patries”, lacht de horecaonderneemster die geen onbekende is in Tilburg. Want hoe nieuw Smikken & Smullen dan ook mag zijn in het horecalandschap van Tilburg, Patricia Villevoye is dat zeker niet. Samen met haar man is zij al 20 jaar actief in de branche, eerst in café Qwibus, sinds 2011 bij partycentrum de Heuvel Gallery.

Toetje van de barbecue
Hoe ervaren ze ook is in de branche, ook voor Patricia is dit uitetenconcept nieuw. Ze heeft er haar eigen stempel op gedrukt. “Echt alles wordt op de barbecue klaargemaakt,” vertelt ze, “ook het voorgerecht en het toetje. We kunnen starten met camembert die we in aluminiumfolie op de barbecue laten smelten. Als nagerecht is er bijvoorbeeld met Snickers gevulde banaan, afgemaakt met een lekkere scheut drank naar keuze.” De traditionele saladebar is vervangen door ‘Shaking Salads’. “Je neemt een grote weckpotmok en vult die met allerlei verschillende saladegroenten. Dressing erover, deksel erop en schudden maar”, legt Patricia uit. Voor de barbecue heeft ze verschillende arrangementen met vlees, vis of groenten met sausjes en bijgerechten zoals een
aardappel die de gasten zelf op de barbecue poffen. “We hebben verschillende arrangementen vanaf € 23,50 per persoon. Met specifieke wensen kunnen we natuurlijk altijd rekening houden.”

Boeken voor groepen
Bij Smikken & Smullen is volop ruimte voor informele gezelligheid in besloten kring. Dat maakt de locatie aantrekkelijk voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, familiebijeenkomsten en personeelsfeestjes. Voorlopig is het barbecuerestaurant aan de Heuvelring alleen te boeken voor groepen van 15 tot 45 personen. Daarvoor is het dan ook uitermate geschikt.

Smikken & Smullen
Heuvelring 37
5038 CJ Tilburg
T 06-34594137
info@smikkenensmullen.nl
www.smikkenensmullen.nl