22022017-stad-parijs-1024×614

Restaurant Stad Parijs: meer dan een metamorfose

De tafels staan gastvrij ingedekt voor lunch of diner, het nieuwe terrasmeubilair wacht in de opslag op hogere temperaturen en de speeltuin oogt veilig. Restaurant Stad Parijs in Hulten (Gilze en Rijen) heeft de voorbije jaren een andere identiteit aangenomen. Eigenaar Tim de Kort gaat in op die omslag en geeft aan klaar te zijn voor een Mini Netwerk Contactavond op 13 maart.

Voor ondernemers uit Midden- en West-Brabant is dit een ideale ontmoetingsplek.

“Nog steeds denken mensen bij het horen van onze naam aan een chauffeurscafé. Nou, die tijd ligt enige tijd achter ons. Wij focussen ons al jaren op zakelijke gasten voor lunch en diner, vergaderingen en uiteraard de particulier die iets te vieren heeft. Ook fietsers verwelkomen we in voor- en najaar en zomer graag. Met twee fietsknooppunten in de buurt vinden ze hier een rustmoment met een keur aan bij een dagje uit passende ingrediënten.” Tim vestigt ook de aandacht op de optimale bereikbaarheid vanuit diverse windstreken en de immense, aan het etablissement grenzende parkeerplaats. “Voor ondernemers uit Midden- en West-Brabant is dit een ideale ontmoetingsplek.”

Culinair
Zo’n honderd gasten vinden in Stad Parijs een comfortabele zitruimte. Het terras heeft 125 zitplaatsen. De gasten wacht zowel buiten als binnen een ambiance, die zich ook op culinair vlak onderscheidt. Als we Tim vragen naar het noemen van een specialiteit verwijst hij naar de Big Green Egg. “We hebben een Australische steak op de kaart, die bereid in de ‘Egg’ smaakvoller en malser is dan menige biefstuk.” Het is slechts een voorbeeld want culinair heeft Stad Parijs vanzelfsprekend veel meer te bieden. Niet vreemd als je weet, dat achter de gevel 130 jaar horeca-ervaring schuilt. Als vierde generatie De Kort brengt Tim bovendien (stage- en werk)kennis mee van vooraanstaande horecabedrijven in Amsterdam. Ook voor een (zakelijke) borrel leent Stad Parijs zich. “Dat segment gaan we nog meer oppakken”, klinkt het veelbelovend.

Netwerk Contactavond
Met het oog op de Mini Netwerk Contactavond is de doelstelling helder. “Verrassen op velerlei wijze. Denk aan mooie combinaties gerechten en wijnen of bieren. Bovendien een podium creëren waarin het aangenaam is om contacten te leggen. Het is een uitdaging voor ons hele team om het de zakelijke gasten optimaal naar de zin te maken.” Behalve de Netwerk Brabant-leden kunnen ook de ondernemers van Netwerk Reeshof deelnemen aan het diner. Erik van Os van Netwerk Brabant spreekt over ‘samen optrekken en zo beide netwerken versterken’.

Kindvriendelijk
Tim geeft aan dat veiligheid een belangrijk aspect is. Cursussen volgen, uitgebreide beveiliging, nauwe contacten met de wijkagent en een ‘stukje mensenkennis’. Met in gedachten het thema van Netwerk Brabant viel het oog op het bordje ‘Spelen op eigen risico’ in de speeltuin van Stad Parijs. Het mag duidelijk zijn dat Tim, zijn vrouw Tanja en het hele team de gasten van klein tot groot warm ontvangen.

Restaurant Stad Parijs
Rijksweg 6, 5125 NA Hulten
T 0161 222 863
M 06 551 782 78
info@stadparijs.nl
www.stadparijs.nl