0805 city marketing

Ondernemers (her)ontdekken Tilburg

Tilburg biedt een geweldige toekomst voor bedrijven

Koningsdag 2017 is precies een week geleden uitbundig en succesvol gevierd in Tilburg. Koning Willem-Alexander en zijn familie zagen in korte tijd 013 werelden en daarmee de diversiteit van de stad. Voor ondernemers bevat de stad bijvoorbeeld een groot potentieel aan inspiratie, samenwerking en groei. Tijd voor een nadere kennismaking met Tilburg: “Niet het mooiste, maar wel het spannendste meisje van de klas”.

Waarom Tilburg?
Vraag het aan een ondernemer uit Tilburg en het antwoord zal zijn: “Hier werken we samen, we helpen elkaar.” Bedrijven, overheid en onderwijs vinden elkaar in innovatieve clusters. Ze kiezen vaak voor lokale leveranciers en partners, nemen samen verantwoordelijkheid en pakken vanuit onderling vertrouwen zaken met elkaar op. Wij vinden dit heel normaal, maar zien steeds meer dat dit best bijzonder is.

Bescheiden en vernieuwend
Een bescheiden stad dus, met een enorme diversiteit aan mensen die graag en veel samenwerken. Dit zorgt voor een kettingreactie aan slimme, creatieve producten en diensten of oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen. Twee voorbeelden uit de wereld van Textiel: Tilburgse ondernemer Thijs van der Hilst die deze maand in Dubai het duurste kussen ter wereld presenteert, gemaakt in samenwerking met het Textiellab/Textielmuseum en Innofa. Of SRNDPTY Fashion met meer dan 100 verkooppunten in Nederland. Om snel te kunnen wisselen van collecties wordt er gefabriceerd vanuit Tilburg en samengewerkt met lokale ateliers (reshoring).

De rest helpt mee
Uiteraard helpt het erg mee als je onderneemt vanuit een van de logistieke hotspots van Nederland, een meewerkende overheid hebt en arbeidskapitaal uit de stad kunt halen. Tilburg is een studentenstad bij uitstek. Met de beste algemene universiteit van Nederland en meerdere HBO instellingen biedt Tilburg onderwijs aan ruim 30.000 studenten. Die het bedrijfsleven weer voeden en andersom.

Magnetische bedrijvenstad
Tilburg biedt de oefenruimtes en podia om te testen en groeien. Dit komt omdat het klimaat in Tilburg dit mogelijk maakt; een samenkomst van kennis, data, arbeid, talent, creativiteit, diversiteit, logistieke faciliteiten en spontane initiatieven van onderop. De ultieme groeigrond voor bedrijven, doordat in Tilburg alles optelt en iedereen meedoet. Dat is de hart en ziel van Tilburg. En dat maakt van Tilburg een magnetische bedrijvenstad.

Tilburg op weg naar een geweldige toekomst
Geen wonder dat Koning Willem-Alexander sprak over Tilburg als het hart van Brabant en een stad met een geweldige toekomst. Tilburg biedt bijzondere economische kansen. Kijk voor voorbeelden, cases van ondernemers en meer info op: www.makeitintilburg.nl.