10-COVERSTORY 2 pagina’s_Bewerkt_edited

Nieuwe eigenaar Heftruckservice C. van Geel B.V.

“Klanttevredenheid is een kwestie van goed luisteren”

Een oude bekende in Tilburg begint aan een nieuw hoofdstuk. Het bedrijf dat Cees van Geel 38 jaar geleden startte – Heftruckservice C. van Geel – kreeg een nieuwe eigenaar en algemeen directeur, Etiënne Luijten. Hij nam het bedrijf afgelopen maart over, samen met Rogier Arntz en financieel directeur Bram Taks van Cees van Geel. Onder leiding van Luijten bouwt het bedrijf de goede naam verder uit. Van Geel 2.0 noemt Luijten het zelf, met als belangrijkste focus: de klant als stralend middelpunt.

De Van Geel Manier
Heftruckservice C. van Geel is al jaren hét adres in Brabant voor de levering van heftrucks, reachtrucks, pompwagens, hoogwerkers en schoonmaakmachines. Of zoals Luijten het omschrijft: “Alles wat in een magazijn rijdt.” Van Geel verkoopt en verhuurt ze en zorgt ook voor onderhoud en service. 13 servicemonteurs rijden dag in dag uit met volledig uitgeruste bussen rond om al dat rijdend materieel in topconditie te houden. “Wat bijzonder is aan Van Geel,” zegt Luijten, “is dat het bedrijf in al die jaren steeds in staat is gebleven om 100 procent service te leveren.” Die servicegraad is het speerpunt in zijn beleid. “Luisteren naar de klant, naar wat die wil en daar dan naadloos op aansluiten. Zorgen dat de klant zich welkom voelt en altijd net wat extra’s doen, dat is waar we ons op gaan richten. Afspraak is afspraak, snelle en duidelijke communicatie en winst niet als belangrijkste drijfveer zien. Wij noemen dat ‘De Van Geel Manier’.”

Nieuwe uitdaging
Etiënne Luijten weet waar hij het over heeft. Hij heeft zijn sporen in de transportwereld inmiddels verdiend, als directeur en eigenaar van I&L Logistiek. Dat is hij nog steeds, maar toen hij hoorde van de verkoopplannen van oprichter Cees van Geel, die met pensioen ging, zag hij een kans die hij niet aan zich voorbij kon laten gaan. Een prachtige nieuwe uitdaging en een nieuwe drive waar hij veel van zijn eigen gevoel en visie in kwijt kan, vindt Luijten. Hij heeft dan ook grote plannen voor het bedrijf.

Wij leveren alles wat rijdt in een magazijn. Hoe specifieker de vraag, hoe leuker

Hoe specifieker, hoe beter
Dat Van Geel een gerenommeerd adres is voor de aanschaf van heftrucks weet zo langzamerhand heel Brabant. Maar ze doen zo veel meer. “Voor een groot bedrijf in Eindhoven maken we bijvoorbeeld een speciale hoogwerker”, vertelt Luijten. “De fabriek levert de machines hier aan, onze vakmensen halen ze hier in de werkplaats helemaal uit elkaar en veranderen ze voor 70 procent zodat ze precies voldoen aan de wensen van de klant.” Het zijn dit soort klussen waar het Van Geel-hart sneller van gaat kloppen. “Hoe specifieker de vraag, hoe leuker wij het vinden”, lacht Luijten.

Inclusief chauffeur
Minder bekend is dat Van Geel ook heftrucks en ander materieel verhuurt, maar daar gaat verandering in komen als het aan Etiënne Luijten ligt. “Het is heel eenvoudig,” gaat hij verder, “één telefoontje en je krijgt wat je nodig hebt. Voor een week, een maand, wat jij wilt. We leveren hem netjes af en halen hem ook weer op.” Sinds kort is zo’n heftruck ook te huur mét chauffeur. Als klant hoef je dus niet eens een medewerker met heftruckcertificaat in dienst te hebben. Die nieuwe service past precies in waar Etiënne Luijten met zijn bedrijf naartoe wil: “De klant zo veel mogelijk ontzorgen. Als je wilt dat het goed geregeld is: Van Geel bellen”, besluit hij.

Heftruckservice C. van Geel B.V. 
Aresstraat 26
5048 CD Tilburg
T 013 468 3978
info@cvangeelbv.nl

www.vangeelheftrucks.nl