11- EVENTS Brandevoortse Hoeve 1 pagina_edited

De lekkerste asperges en aardbeien, rechtstreeks van de boer!

De Brandevoortse Hoeve is dé plek in Helmond waar u ook deze zomerperiode weer de lekkerste – eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien en andere seizoensproducten kunt proeven.

“Naast onze boerderijwinkel kunnen gasten bij ons genieten van een drankje, high tea, lunch, brunch of diner, waarbij we hoofdzakelijk eigen producten en streekproducten serveren”, vertelt eigenaar Maikel Habraken. “Op ons zonnige terras of – bij slecht weer – in onze hoeve, waarin ook regelmatig proeverijen, vergaderingen en bijeenkomsten worden gehouden. Met name op agrarisch gebied. Voor de kinderen bieden wij een speelweide met diverse speeltoestellen, traptractors en een spannend maïsdoolhof, evenals een speelschuur met onder andere klim- en klautertoestellen, glijbanen, een ballenbak en een speciale peuterhoek. Het is niet voor niets dat we zo populair zijn bij gezinnen en families.”

De menukaart van het familiebedrijf kenmerkt zich door robuuste, eerlijke gerechten, waaronder huisgemaakte soepen, belegde broodjes, stamppotten en – natuurlijk – asperges. “Ons seizoen begint steevast in april met het Witte Goud, dat door mijn broer Stefan wordt verbouwd op onze akkers in en rondom Stiphout”, vertelt Habraken. “In de zomer en herfst komen daar onder andere aardbeien, wortelen, peulen en bonen bij, gevolgd door pompoenen en kalebassen. En in de winter oogsten we steevast diverse soorten kool en knol, spruiten, ui en winterpeen. Samen met de (nieuwe) aardappelen en prei – waarover we het hele jaar door beschikken – maken we hiervan de lekkerste gerechten.”

De Brandevoortse Hoeve
Medevoort 23

5707 DD Helmond
T 0492 536 643
info@debrandevoortsehoeve.nl
www.brandevoortsehoeve.nl