49- EVENTS de Kazerne Oisterwijk (1)_edited

De Kazerne Oisterwijk, creatief met eerlijke ingrediënten

In wat eens de brandweerkazerne van de leerfabriek KVL in Oisterwijk was, wordt nu gekookt op open vuur. Cookaholic Bart Kolen toverde het gebouw om tot een warme, inspirerende kookstudio waar gasten middenin de ‘kookactie’ kunnen genieten van pure, eerlijke gerechten. “Het is net een grote keuken waar je in kunt zitten”, vertelt hij.

Ambachtelijk en echt
De inrichting is zoals de gerechten op het menu: warm, natuurlijk, ambachtelijk, robuust, creatief en vooral niet gekunsteld. “Ik houd van echt”, zegt Bart. “We deinzen hier niet terug voor een beetje roomboter, maar het moet wel goed spul zijn. Aan foodhypes doen we niet. We willen gewoon creatief zijn met eerlijke ingrediënten. De mensen in de keuken krijgen daar de vrijheid voor. De kaart wisselt dan ook vrij snel.” Dat de barbecue een hoofdrol speelt in de keuken, wil niet zeggen dat de Kazerne alleen maar vleesgerechten serveert. “We werken heel veel met groenten, die doen het op de barbecue ook prima”, legt Bart uit.

We doen toffe dingen met eten en drinken; ambachtelijk en vooral niet gekunsteld

Warme kennismaking
De Kazerne staat voor lekker eten en drinken in een ontspannen setting. Bart Kolen en zijn compagnon Mark Jacobs beperken dat niet tot het gebouw aan de Almijstraat. “We willen gewoon toffe dingen doen, binnen en buiten de muren van de Kazerne. Met de brandweerbus gaan we naar markten en komend voorjaar maken we op het terras een moestuin”, vertelt Bart. Zo ver is het in december, als we bij hem te gast zijn voor de Mini Netwerk Contactavond, nog niet. Maar dat het een warme kennismaking wordt, staat vast.

De Kazerne Oisterwijk
Almijstraat 16
5061 PA Oisterwijk
T 013 5912931
info@dekazerneoisterwijk.nl
www.dekazerneoisterwijk.nl