NMB-1802

JE-ES: mobiliteitscentrum voor de brommobiel

Wat ’n Aixam allemaal voor je kan doen’. De merknaam vervangen door Schapendonk is een optie. Waarom? Johan en zijn zoon Gert-Jan zijn thuis in de wereld van de brommobielen en geven deskundig advies en uitgebreide service. Al bijna twintig jaar is JE-ES immers het mobiliteitscentrum voor die vorm van vervoer in Midden-Brabant en ver daarbuiten.

“De brommobiel en de elektrische versie zijn een prima alternatief voor mensen die, vanwege medische redenen, niet meer achter het stuur mogen van een ‘normale’ auto. Of voor mensen voor wie het allemaal te snel gaat in het verkeer.” Johan geeft aan dat ze met een Aixam, ‘vierwiel overdekte brommer’, optimaal mobiel zijn en veilig, droog en warm van A naar B kunnen. “Een autorijbewijs of een bromfietsrijbewijs maakt de weg vrij naar deze vorm van vervoer.” De tweezitters zijn comfortabel. Een greep uit de optielijst leert dat de eigenaar van een brommobiel zijn of haar ‘autootje’ maar al te graag ook een luxe of sportief gezicht geeft. Veel is mogelijk: van striping tot carbonlook en van een piano look-dashboard tot 16 inch wielen, zelfs airco, ABS, stuurbekrachtiging en een multimediasysteem behoren tot de mogelijkheden.

Basis
De basisuitvoeringen zijn al ruim bedeeld. Johan geeft aan dat de Minauto sinds enkele jaren deel uitmaakt van het assortiment. Die is er in een Access-, GT- en een Cross-versie. Het aanbod Sensation omvat de keuzemogelijkheden City, Coupé en Crossline in de gradaties Pack, Evo, Premium, GTO en zelfs een GTI. Alle brommobielen zijn voorzien van een dieselmotor, goed voor 8 pk, een verbruik van 1 op 30. Ze halen een topsnelheid van 45 km/u. Op de Aixam rust twee jaar garantie.

Elektrisch
Ook bij Aixam zijn ze er van doordrongen dat ‘duurzaam’ belangrijk is als het gaat over mobiliteit. Met de E-Aixam City en Coupé voorziet het Franse merk in elektrisch, dus emissie loos, rijden. “De elektrische versies hebben een actieradius van zo’n 85 kilometer”, weten Johan en Gert-Jan.  Bovendien gaat opladen snel.

D-Truck
JE-ES kan met het aanbod brommobielen en elektrische voertuigen veel betekenen voor de zakelijke markt. Johan noemt de pakjesbestellers maar ook de overheid. “Wendbaar, zuinig en veel ruimte voor het meenemen van spullen en pakketten.” Hij verwijst naar de koddige D-Truck. Die is er met een laadbak maar ook in een gesloten Van-versie. “Beide uitvoeringen bieden een keur aan mogelijkheden tegen een hele aantrekkelijke prijs. Bovendien zijn ook de gebruikskosten (geen wegenbelasting, zuinig met brandstof) erg laag en het model heeft een grote attentiewaarde. Denk aan de inzet als reclameobject.”

Private Lease
Johan verbaast er zich over dat pizza- en andere bezorgers hun oog nog niet hebben laten vallen op de Aixam. “In welke vorm dan ook, misschien wel praktischer dan een scootertje.” JE-ES heeft behalve nieuwe Aixams, zelfs in cabrioletvorm, ook gebruikte brommobielen. Verder voorziet het bedrijf in Dongen in onderhoud, schadeherstel en financieringen. Johan en Gert-Jan verwachten binnen afzienbare tijd de Aixam ook in een Private Lease-vorm te kunnen aanbieden.

Mobiliteitscentrum JE-ES
De Slof 1
5107 RH Dongen
T 0162-371 397
info@je-es.com
www.je-es.com