d2e7237c-2999-4005-b963-378c439429a5_Header

Jarige Fontys Hogeschool Communicatie gaat 40 uur gratis werken

Oudste communicatieopleiding gaat concepten bedenken en maken voor stad Eindhoven.

Ter ere van het 40-jarig jubileum van Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven gaat de opleiding samen met studenten, docenten en alumni 40 uur non-stop werken om doelgroepen binnen Eindhoven te verbinden en de stad nog leuker, mooier en leefbaarder te maken. Menno van Gaal, docent en mede-initiatiefnemer: “De meeste opleidingen vieren hun jubileum met een receptie en een feest, maar wij gaan er prat op een opleiding te zijn die het nét even wat anders doet.”

Tijdens het drie dagen durende jubileum zijn er verschillende evenementen gepland. Van Gaal: “We trappen af met het 40 uur werken, van woensdag 27 juni 08:00 uur tot klokslag middernacht op donderdag 28 juni. We werken dus ook ’s nachts op Fontys door, dat is nog nooit eerder gedaan. Op vrijdagmiddag openen we onze deuren vanaf 14:30 uur voor relaties en laten we zien wat een communicatie-opleiding anno 2018 allemaal in huis heeft. Vrijdagavond 29 juni hebben we een grote reünie voor alle alumni.”

Thuisstad
De opleiding is met haar 40-jarig bestaan de oudste communicatieopleiding van Nederland. Al snel werd besloten dat het 40 uur non-stop werken een goed doel moest hebben, en dat is Eindhoven als stad zelf. Van Gaal: “We mogen Eindhoven al 40 jaar onze thuisstad noemen, dus wordt het hoog tijd dat we iets terugdoen. Onze studenten, docenten en alumni gaan aan de slag om bijzondere doelgroepen aan elkaar te verbinden, zodat beiden er beter van worden. Denk aan laaggeletterden en hoogopgeleiden, expats en studenten, kunstenaren en horecaondernemers. Vrijdagmiddag 16:00 uur gaan we deze concepten pitchen aan vertegenwoordigers van de stad. Denk aan een wethouder, maar ook aan ondernemers en organisatoren van grote Eindhovense initiatieven. Deze kunnen een concept adopteren, gratis en voor niks, als ze beloven er iets mee te gaan doen.”

Reünie
Op vrijdagavond is er een grote reünie op het Fontys-terrein aan de Rachelsmolen. Van 17:00 tot 22:00 uur zijn alle alumni van de afgelopen 40 jaar welkom. Van Gaal: “We organiseren een barbecue en een groots feest. Alle alumni kunnen tot 15 juni een kaartje kopen via onze website, maar we sporen ze vooral ook aan om hun oud-klasgenoten te taggen op Facebook en LinkedIn. Want hoe meer bekende gezichten er zijn, hoe leuker het voor je is.”

Alle informatie over het jubileum en de kaartverkoop zijn hier te vinden!