NMB-1802

IT Support Groep: Slimmer werken voor meer productiviteit, veiligheid en werkgeluk

De werkcultuur in bedrijven verandert in snel tempo. Medewerkers werken steeds meer samen – twee keer zo veel in de afgelopen vijf jaar – en ze verzamelen veel informatie en kennis. Tegelijkertijd wordt veiligheid steeds belangrijker. Hoe ga je daarmee om in het digitale tijdperk? Tijd om de werkprocessen onder de loep te nemen en te verbeteren vindt IT Support Groep. Tijd voor Slimmer Werken.

Meer mogelijkheden
Speciaal voor dit traject nam IT Support Groep Slimmer werken-specialist Natalie Nouwen in dienst. Directeur Joost Merkx legt uit: “Bij IT Support Groep vinden we dat iedereen altijd en overal veilig moet kunnen werken. Dat doe je het flexibelst online. Daarvoor leveren we software en applicaties. Het Slimmer Werken-traject richt zich op de andere kant: die van de gebruiker. We merken namelijk dat werknemers niet altijd optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de applicaties waar ze mee werken. En dat de werkprocessen en documentstromen binnen een bedrijf niet altijd eenduidig zijn. Daar kunnen we verbetering in brengen.”

Samen slim werken
Joost geeft een voorbeeld: “Stel je werkt met collega’s die veel onderweg zijn. Maar de projecten lopen door en je moet dus wel overleggen, dan wil je niet wachten totdat je collega’s een keer op kantoor zijn om te vergaderen. Dan overleg je snel en efficiënt met elkaar via Skype for Business. Hiermee kun je altijd en overal met elkaar overleggen, ook vanaf je vakantieadres of in de auto. Naast deze applicatie bevat Office 365 nog veel meer handige applicaties die je werkdag productiever maken en je efficiënter laat samenwerken. Applicaties die ‘gewoon’ in je licentie zitten, zoals OneNote, Teams, Planner enzovoort.  Met de juiste combinatie van applicaties en functionele oplossingen stellen wij je in staat productiever te zijn en handig samen te werken. De mogelijkheden zijn er en die willen we graag onder de aandacht brengen, laten zien dat het zo ook kan.”

In 10 stappen naar de moderne werkplek
Natalie Nouwen is daar de aangewezen persoon voor. In 10 stappen begeleidt zij klanten naar de moderne werkplek. En dat begint met een structuur waarmee collega’s eenduidiger gaan (samen)werken en die het gebruiksgemak verhoogt. “Denk aan veiliger inloggen, niet meer zoeken naar bestanden, wildgroei van documentatie aanpakken; kortom de indeling logisch maken”, vertelt Natalie. Het resultaat: meer productiviteit, betere veiligheid en vooral meer werkgeluk. “Je bent dan bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van één bepaald systeem of device. Mac, Windows, Android, elk apparaat kan met de Slimmer Werken-modules overweg. Je kunt altijd en overal bij je bestanden, ook als je bijvoorbeeld thuis moet werken omdat de kinderen ziek zijn.”

Werknemers maken niet optimaal gebruik van de applicaties en werkprocessen en documentstromen kunnen eenduidiger

Adoptie van de werkplek
En dan is er nog de menselijke factor. Voor het slagen van het traject is de betrokkenheid van de gebruikers essentieel. Adoptie van de werkplek, noemt Natalie het. “Om mensen mee te krijgen in de verandering inventariseren we niet alleen waar zij tegenaan lopen en wat ze nodig hebben of wensen. We maken ze ook medeverantwoordelijk, zodat ze snappen waarom iets gebeurt en wat het voordeel is voor henzelf en hun collega’s. Met ludieke communicatie zorgen we ervoor dat de verandering leeft op de werkvloer. Medewerkers raken daardoor enthousiast en gaan zelf dingen aandragen. Dat zien we graag, want hoewel ik altijd in beeld blijf voor de nodige ondersteuning, uiteindelijk is het een doorlopend proces van het bedrijf zelf. Een werkplek blijft namelijk altijd in ontwikkeling.”

Ook slimmer werken? Kijk op www.wijgaanslimmerwerken.nl.

IT Support Groep B.V.
Kamerikstraat 23
5045 TW Tilburg
T 013 5784300
info@itsupportgroep.nl
www.itsupportgroep.nl