de zwaan.2

Heerlijk borrelen, lunchen en dineren in de ‘gezelligste huiskamer van Son’

Ze worden zeldzaam in Nederland, de kroegen met geschiedenis. De sfeervolle trefpunten in hartje stad of dorp. Midden in Son staat er nog één: café-restaurant De Zwaan is al meer dan 200 jaar de gezelligste ‘huiskamer’ van dit Brabantse dorp.

In de tijd dat er nog een stoomtram reed tussen Eindhoven en Veghel, was De Zwaan in Son al een begrip. In die tijd deed het café-restaurant nog dienst als herberg/bruin café met een tramhalte aan de voorzijde, waar de gezellige veranda nog altijd naar verwijst. In navolging van de tramhalte verdween in 1980 ook de hotelfunctie, toen de ouders van eigenaresse Odette Leermakers boven hun zaak gingen wonen. Inmiddels zwaaien Odette en haar man Bert-Jan al 25 jaar de scepter over De Zwaan, dat nog altijd de typisch Brabantse sfeer uitstraalt.

“Als het aan ons ligt, zal dat ook altijd zo blijven”, vertelt ze. “Al betekent dit niet we alles bij het oude laten. Ook De Zwaan gaat met haar tijd mee. Zo is onze Frans-Nederlandse kaart uitgebreid met diverse vegetarische gerechten, bieden we walking diners aan en hebben we achter ons café-restaurant vier moderne zalen ingericht voor groepen tot 600 personen. Naast families en vriendengroepen worden deze zalen veelal verhuurd aan bedrijven, die hier terechtkunnen voor een vergadering, presentatie, seminar of training. Waarbij we naar wens ook een lunch of diner serveren. Goed, snel en exact afgestemd op de wensen van de gast.”

De menukaart van De Zwaan biedt letterlijk voor ieder wat wils, aldus Odette. “Naast de bekende en vertrouwde schnitzel, biefstuk en varkenshaas bieden we een uitgebreid aanbod seizoensgerechten, waarvoor de mensen speciaal naar Son komen.” Ook de soepen, kalfslever en zeetong gooien al jarenlang hoge ogen, vertelt ze, wat tevens geldt voor de laagdrempelige, gastvrije en persoonlijke sfeer in De Zwaan. “Voorop staat dat iedereen zich thuis voelt.”

Inschrijven voor Mini Netwerk Contactavond, maandag 26 februari

Café-Restaurant De Zwaan
Markt 9
5691 AR Son
0499 471 286
info@zwaan-son.nl
www.zwaan-son.nl