monika_edited_edited

Haal meer uit chatten

Vorig jaar bestond SMS 25 jaar. Bestaat dat nog dan? Jazeker, in 2016 verstuurden we blijkbaar nog zo’n drie miljard sms’jes! Inmiddels is SMS uitgegroeid tot chatten en de mogelijkheden daarvan zijn voor de meesten van ons niet te overzien. Daarom neem ik je mee naar een aantal mogelijkheden van Facebook. En ik neem je mee naar jouw Whatsapp omdat je de mogelijkheden daarvan waarschijnlijk ook nog niet ten volle benut.

De chatbot van Facebook messenger
Wist je dat je een aantal berichten in de Facebook messenger van je fanpagina kunt automatiseren? Dit is wat je zelf meteen kunt instellen:

  1. Ga naar je fanpagina, klik op ‘instellingen’ boven je omslagfoto en vervolgens in het linkermenu op ‘berichten’.
  2. Onder ‘reactieassistent’ heb je drie mogelijkheden om je bezoeker geautomatiseerd te begroeten. Helemaal gepersonaliseerd.

De eerste twee, ‘expressreactie’ en ‘blijf reageren’, zijn reacties die je geeft wanneer iemand jou een bericht heeft gestuurd. Laat mensen in die tekst weten wanneer ze een echte reactie van je kunnen verwachten of waar mensen in de tussentijd terechtkunnen voor meer informatie. De laatste ‘messenger begroeting’ vind ik de belangrijkste: hier begroet je iemand die jouw messenger opent. Alsof iemand binnen komt lopen en jij hallo zegt, ook als je er niet bent. Doen dus!

De eindeloze mogelijkheden van Whatsapp

  1. Wist je dat je de drie whatsappgesprekken die je het meest gebruikt, kunt vastpinnen aan de bovenkant? Ga met je vinger op het gewenste gesprek staan en schuif het naar rechts. Daar zie je de mogelijkheid om het gesprek vast te maken aan de bovenkant.
  2. Verzendlijst i.p.v. groepen: wil je een aantal mensen tegelijk een bericht sturen? Gebruik dan de verzendlijst. Onder de zoekbalk klik je links op verzendlijst. Let op: de ontvanger van jouw bericht moet jou wel als contact in de telefoon hebben staan om je berichten te kunnen ontvangen die je via de verzendlijst verstuurt.
  3. Livelocatie: wil je zeker weten dat jouw kind ergens veilig aankomt? Gebruik dan live locatie. Ga op de telefoon van je kind naar jullie Whatsapp-gesprek en open het gesprek. Kies de + en vervolgens op ‘locatie’. Kies live locatie. Je kunt een tijd instellen hoelang je een route live kunt volgen. Alleen zichtbaar binnen dat gesprek overigens.
  4. Je kent het wel: iemand heeft in een Whatsapp-gesprek een adres gegeven maar waar staat dat ook alweer? Ga naar het gesprek, klik op de naam bovenin je scherm (Android op de drie puntjes) en klik op ‘doorzoek chat’. Ook kan je in dat menu snel door alle media scrollen die in het gesprek zijn gedeeld.

 

Op de site hoewerktwhatsapp.nl vind je nog veel meer over de mogelijkheden van jouw Whatsapp. En blijf deze column lezen. Word je alleen maar wijzer van ;).

Monika van Rijthoven
M06 460 445 18
monika@connect2.nl
www.connect2.nl