32- BEDRIJFSPROFIEL Eddie Mol 1 pagina_edited

Fotografie met een eigen gezicht

Het blootleggen van karakters en het bovenhalen van expressie. Dát is de kracht van fotograaf Eddie Mol. “De ondernemers die ik fotografeer, zijn meer dan alleen makelaar, advocaat, adviseur of arts. Achter hun ogen gaat een verhaal schuil, dat ik in één beeld probeer te vangen. Waardoor een soort ‘plus’ in de foto ontstaat.”

De tijd dat ondernemers voor hun logo werden gefotografeerd, is volgens hem echt verleden tijd. “Om de kijker te boeien, is meer nodig. Blik, houding, maar ook licht en perspectief moeten perfect in balans zijn. Naast technische vaardigheden zijn sociale vaardigheden van de fotograaf hiervoor onmisbaar.” Eigenschappen waarover Mol ruimschoots beschikt. “Door de tijd te nemen, me open te stellen en me te verdiepen in het verhaal van de ander, voelen mensen zich vaak sneller op hun gemak. Waardoor ze hun ‘ware’ gezicht durven tonen, wat gegarandeerd een betere portretfoto oplevert.”

‘Om de kijker te boeien, moeten blik, houding, licht en perspectief perfect in balans zijn’

Vanaf mei is hij gevestigd in het pand aan de Fuutlaan 14 K in Eindhoven, waar creatieve ondernemers een broed- en werkruimte wordt geboden. “Uitgangspunt in het gebouw is samenwerking, waar ik enorm voor open sta”, vertelt Mol. “Het geeft me de kans om klanten langer aan me te binden en nóg meer van dienst te zijn, dan tijdens het fotomoment alleen. Omdat ik naast fotografie ook aanverwante disciplines kan aanbieden.” Hij deelt zijn werkruimte met Nadine Swinkels, die vooral werkzaam is in de marketing- en evenementenbranche. “Zij zal vooral een belangrijke schakel gaan vormen in het opzetten van bredere commerciële projecten.”

Daarnaast kan hij ook zijn eigen aanbod verbreden en versterken, vertelt hij. “Op de nieuwe locatie is voldoende ruimte om te experimenteren. Met decors, kleding en kapsels bijvoorbeeld, maar ook met licht. Bovendien kunnen mensen eenvoudig bij me binnenlopen om mijn werk te bekijken én om te brainstormen. Waardoor – hopelijk – veel nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan.”

Eddie Mol Fotografie
Fuutlaan 14 K
5613 AB Eindhoven
M 06 1173 3627
info@eddiemol.nl
www.eddiemol.nl