ineke ten hooven_edited

De Tour Mont Ventoux 2018

Op 12 mei 2018 gaat Ineke ten Hooven de Tour Mont Ventoux te Frankrijk fietsen, waarbij de opbrengst volledig zal gaan naar het project Loket Sportief.
Dit project heeft als doel om meer mensen met een chronische en/of fysieke beperking te laten deelnemen aan aangepaste sportieve beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding. De totale groep fietsers is ongeveer 80 personen groot, waarvan circa 20 mensen een aandoening of beperking (NAH) hebben.

Het idee om met deze groep de Mont Ventoux te fietsen kwam vorig jaar van Frank Janssen, die op 17 maart 2012 een herseninfarct kreeg. Na die dag veranderde zijn leven en sindsdien is hij aan het revalideren. De wens om de Mont Ventoux te fietsen heeft hij vorig jaar voor het eerst waargemaakt.

NAH; Niet-aangeboren hersenletsel
Niet-aangeboren hersenletsel, kortweg NAH, is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte en kan meerdere oorzaken hebben. Hersenletsel verandert mensen, bijna niemand wordt weer zoals hij of zij was. Ook de gevolgen zijn voor iedereen anders. Voor meer informatie, klik hier.

Loket Sportief
In 2018 wordt het project “Loket Sportief” gesponsord . Stichting Omnisportief Tilburg werkt samen met verschillende disciplines uit diverse gezondheidscentra die cliënten een beweegrecept meegeven. Stichting Omnisportief begeleidt deze mensen gedurende twee à drie maanden. Er wordt een persoonlijke intake afgenomen, testen gedaan en diverse sportvormen aangeboden. Na het traject worden de testen herhaald en een blijf-bewegen advies gegeven.

Om de beweegactiviteiten betaalbaar te houden, fietst de gemotiveerde groep de sponsortocht dit jaar voor de tweede keer. Vorig jaar kwam iedereen boven! De volledige opbrengst gaat naar het project “Loket Sportief”.

Doneren
Wilt u Ineke ten Hooven en de rest van de groep sponsoren voor de tocht naar de top van de Mont Ventoux? Dat kan! Donaties kunnen gedaan worden op rekeningnummer NL92 RABO 0301248001 op naam van stichting Omni Sportief Tilburg o.v.v. Mont Ventoux 2018.

Benieuwd naar de tocht van vorig jaar? De aftermovie van medefietser Robbe vind je hier. Meer informatie over het team, de voorbereiding en voor updates tijdens de tocht in mei, volg deze facebookpagina.

De fietstocht
Op 12 mei 2018 zal Ineke ten Hooven, namens Ten Hooven technisch management de Mont Ventoux per fiets beklimmen. De groep start in het Franse dorpje Sault op 765 meter en fietst in circa 26 kilometer naar de top van de Ventoux op 1.909 meter. Hierbij zijn de laatste meters het zwaarst, aangezien vanaf de 1.500 meter het stijgingspercentage van 6% naar 11% gaat.

De Mont Ventoux wordt ook wel de kale berg genoemd vanwege het maanlandschap op de top. De berg is bekend, doordat de beklimming ervan herhaaldelijk opgenomen is in gerenommeerde wielerwedstrijden, zoals de Tour de France. Fietsers Lex Reurings en Willem Janssen Steenberg reden allebei de Mont Ventoux en schreven hier het boek ‘De Kale Berg‘ over. Tevens houdt Lex Reurings een uitgebreide website bij over de Mont Ventoux.