21-EVENTS-Kazerne-1-pagina-1024x920_edited

De Kazerne is dé plek om nieuwe vormen van kunst, vormgeving en techniek te beleven

Met de opening van de Kazerne in het hart van designstad Eindhoven heeft de creatieve industrie een internationaal podium en thuis gekregen. In de voormalige monumentale marechausseekazerne en industriële loods komen de werelden van kunst, design, kennis en techniek optimaal samen met goed eten en drinken. In de bijzondere mix van expositieruimtes, ontmoetingsruimtes en horeca worden bezoekers niet alleen geïnspireerd door state-of-the-art exposities, maar ook geprikkeld door grensverleggende concepten én ontmoeten zij uiteenlopende internationale netwerken. Presenteren, creëren, verbinden en verdiepen staan hier centraal.

De Kazerne is dé plek om nieuwe vormen van kunst, vormgeving en techniek te beleven. Je staat, zit, eet, drinkt, viert en vergadert hier letterlijk tussen de ontwerpen. Waardoor kunst, vormgeving en techniek heel dichtbij komen. Veel dichterbij dan in traditionele musea, kunsthallen of expo’s.

Tot mei staat het creatieve podium nog in het teken van ‘Escape: embracing the freedom of beauty’, waarbij het publiek wordt uitgedaagd uit de waan van de dag te stappen en zich te laten meevoeren door intrigerende schoonheid. Zoals van kinetische installatie In 20 steps van Studio Drift, lichtinstallatie Lightfall van Paul Thursfield en Simon Rycroft en het innovatieve kleuronderzoek van Maarten Kolk en Guus Kusters.

De Kazerne is een vervolg op de Eat Drink Design pop-uprestaurants met expositie, sinds 2006 één van de hotspots tijdens de Dutch Design Week. Een initiatief waar pers én publiek zo van genoten, dat initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek besloten een definitief vervolg te ontwikkelen. Sinds eind 2014 is de locatie dé historische hotspot van Eindhoven, met ruim 2.500 vierkante meter actueel design, (vergader)ruimtes, een multifunctionele zaal en een honderd couverts restaurant, waarin in eigen huis gemaakt groente-georiënteerd eten met een Italiaanse twist centraal staat. Volgend jaar worden hier nog zeven exclusieve hotelsuites, een dertig couverts fine-dining restaurant, een creatieve sociëteit en een aantal boardrooms aan toegevoegd.

Kazerne
Paradijslaan 2-8

5611 KN Eindhoven
040 304 13 88
reserveren@kazerne.com
www.kazerne.com