Brasserie De Kat, de natuur als inspiratie

Tegenover natuurgebied de Brand en vlakbij de Loonse en Drunense duinen, openden Rikkie Weevers Stous en Jef Stokman begin februari hun brasserie De Kat. De naam is ontleend aan de bijnaam van de kastelein die het café, dat voorheen bekend stond als Boslust, in 1897 oprichtte. Het is één van de details waarmee ze het historische karakter van het pand in ere houden en de basis voor een complete metamorfose.

Natuurlijk
Het is hun eerste eigen horecabedrijf, maar aan ervaring geen gebrek. Jef kookt al 22 jaar in restaurants, terwijl Rikkie vooral organisatorisch bezig was in de branche. Het werd tijd om hun eigen ideeën ten uitvoer te brengen en die kans kregen ze in het voormalige Boslust. Op de bar, de lambrisering en de deuren na, werd alles anders. “Het huiskamergevoel, de sfeer van een oud bruin café en de natuur zijn onze inspiratie”, vertelt Rikkie. “Het interieur hebben we zelf bedacht en waar mogelijk zelf uitgevoerd.”

Ongecompliceerde gerechten met een wow-effect, daar zit onze kracht

Eerlijk, lokaal en huisgemaakt
Niet alleen het interieur kreeg een make-over, ook de kaart ging op schop. Ongekunstelde, eerlijke, huisgemaakte gerechten voeren de boventoon. “We werken samen met lokale leveranciers en gebruiken veel seizoensgebonden producten die we op ambachtelijke wijze bereiden”, zegt chef-kok Jef.

Verrassen met sfeer en smaak
De Kat is door zijn ligging, terras en speeltuin een geliefde locatie voor wandelaars, fietsers en kinderen. Maar ook ondernemers kunnen hier uitstekend terecht voor hun zakelijke bijeenkomsten. Die mogelijkheden gaan Rikkie en Jef in de nabije toekomst verder uitbouwen. Op de Mini Netwerk Contactavond geven zij een proef van hun kunnen en gaan ze verrassen met sfeer en smaak. “Ongecompliceerde gerechten met een wow-effect, daar zit onze kracht”, besluiten ze.

Inschrijven voor Mini Netwerk Contactavond  maandag 9 april

Brasserie de Kat
Schoorstraat 37
5071 RC Udenhout
T 013-5909604
info@brasseriedekat.nl
www.brasseriedekat.nl