thumbnail-bcdagen

Bedrijvencontactdagen op 17 en 18 mei in Tilburg

Wethouder Erik de Ridder (Tilburg, EZ) en Marc Meeuwis (Directeur Citymarketing Tilburg) openen op woensdag 17 mei om 14:00 uur in de Koepelhal de BCdagen.nl in Tilburg. Nu al (vanaf 10 mei) is het mogelijk om een match te maken met andere bezoekers. “Een pilot als succesvolle opstap naar het beursbezoek”, zegt organisator Marco van Elswijk. De entree is gratis, aanmelden wordt geadviseerd.

‘Grenzen verleggen’
‘Grenzen verleggen’ is het thema van de bedrijvencontactdagen in de Koepelhal in de Spoorzone. Van Elswijk: “Daar beginnen we nu al mee. Voorafgaand en tijdens de BCdagen bieden we met Matchmaking een primeur. Die komt voort uit de samenwerking met Sponty Events. Een kwestie van aanmelden voor de BCdagen, een link ontvangen, profiel aanmaken en er wordt voor de bezoeker achter de schermen al genetwerkt.” Het matchmakingsysteem zorgt er voor dat de bezoeker van de BCdagen meteen weet welke mensen en/of bedrijven interessant voor hem of haar zijn. “Naast deze online matchmaker is het ook mogelijk om deel te nemen aan zakelijke speeddatesessies. Deze worden meerdere keren per dag aangeboden.”

Originele aanpak
Door alle toevoegingen en originele invalshoeken karakteriseert Van Elswijk het tweedaagse zakelijke platform als BCdagen 2.0. Begin mei heeft er een introductie-avond plaats gevonden. Daar gaven zo’n veertig ondernemers gehoor aan. Tal van inschrijvingen volgden waardoor de beursvloer meer dan honderd ondernemers, bedrijven, gemeenten en instellingen een podium biedt. Potentiele klanten ontmoeten, met relaties van gedachten wisselen en hen een gastvrij onthaal bieden. Het zijn volgens Van Elswijk enkele van de vele invalshoeken tijdens BCdagen. “Ook al gebeurt er veel via sociale media, aan persoonlijk contact met nieuwe en bestaande klanten hechten ondernemers nog steeds veel waarde. BCdagen zijn en blijven het meest geschikte marketing- en communicatiemedium.” Hij koppelt daaraan ook een praktische reden: “Op de beursvloer ontmoet je met een efficiënte tijdsinvestering een grote groep geïnteresseerden.”

Zakelijk Speeddaten
“Tijdens het Zakelijke Speeddaten wordt de bezoeker elke vier minuten gekoppeld aan een nieuwe persoon. In die tijd kun je je bedrijf pitchen, brainstormen over nieuwe ideeën en mogelijk nieuwe samenwerkingen starten. Het doel is veel mensen in een korte tijd ontmoeten, elkaar prikkelen en nieuwsgierig maken.” Van Elswijk weet dat de nieuwe invalshoeken zorgen voor meerwaarde tijdens een bezoek aan de BCdagen in Tilburg.
De Bedrijvencontactdagen vinden plaats in de Koepelhal op woensdag 17 (14.00 tot 22.00 uur) en donderdag 18 mei 2017 (10.00 tot 17.00 uur).