Aan de slag met Instagram? Download gratis Het Instagram Handboek!

“Ook Instagram biedt je maskers. Al zijn die nog niet zo leuk als de maskers van Snapchat. Zoals deze…”

Sociaal en commercieel: Instagram

Instagram is echt booming. Het is hét social medium dat de balans weet te vinden tussen sociaal en commercieel. Het gaat er niet om wie je bent maar of je dezelfde interesse hebt. Je volgt elkaar niet omdat je buren bent of collega’s, maar omdat je content deelt die je samen interessant vindt. Ieder onderwerp is vindbaar in Instagram. Er is dus voor iedereen een publiek. Dat maakt het heel sociaal. Je bent bezig elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Daarnaast heeft Instagram een aantal functionaliteiten dat de app commercieel heel interessant maakt. Zo kun je binnenkort producten taggen op een beeld dat je plaatst. Je kunt in Instagram stories linken naar artikelen (dus ook naar producten in je webshop!). Met de advertentietool vind je direct jouw doelgroep. En met locatietags en hashtags ben je voor de hele wereld vindbaar.

E-commerce en sociaal gedrag gaan werkelijk samen in deze app. Afijn, in deze pdf vind je alle zakelijke argumenten en inspiratie voor de aanpak ervan.

Een aantal tips waardoor Instagram voor jou nog succesvoller wordt:

  1. Voeg woorden waarop je gevonden wilt worden toe aan je accountnaam in je profiel. Dit zijn de enige woorden zonder # waarop je gevonden kunt worden.
  2. Gebruik Instastories om je bereik te vergroten en meer volgers te winnen. Zet hiervoor locatietags in en #. Hiermee kom je in openbare stories terecht waardoor een groter publiek met jou in aanraking kan komen.
  3. Ga in je instellingen (tandwiel rechtsboven) naar ‘reacties’. Vul daar de woorden in waarvan je niet wilt dat mensen die in een reactie op jouw bericht kunnen schrijven. Leef je uit! ;). Reacties op jouw berichten waarin die woorden voorkomen, zijn voor anderen niet meer te zien.
  4. Bookmark berichten die je leuk vindt. Houd het bookmarkteken even vast en sla berichten op in mappen. Zo houd je overzicht.
  5. Zet je Instagram echt commercieel (lees: zakelijk) in? Neem dan een abonnement op Iconosquare. Het biedt je ongelooflijk veel inzicht. Ook als je geen business-account hebt*.

Aan de slag met Instagram? Download hier gratis Het Instagram Handboek!

*Een Instagram business account is alleen mogelijk als je een Facebook-fanpagina hebt.

Monika van Rijthoven
M06 460 445 18
monika@connect2.nl
www.connect2.nl