45-BEDRIJFSPROFIEL Goed Werk 2 paginas (1)_edited

Aan de slag bij en met Goed Werk

Schoonmaak, onderhoud en klussen, werk op facilitair gebied. Bij Goed Werk staat ‘doen’ centraal. Het Tilburgse bedrijf heeft een bijzonder concept ontwikkeld waarbij nieuwe uitdagingen opbloeien in het eigen arbeidstrainingscentrum. Op de werkvloer dus! Iedereen die aansluit, krijgt in de praktijk begeleiding van een leermeester, een vakdocent. Henrietta Pigmans en Heleen de Brouwer verschaffen uitleg over hun werkwijze.

“Onze vaklieden staan mensen die zijn vastgelopen in het arbeidsproces, arbeidsongeschikt zijn geraakt of op zoek zijn naar een andere baan ter zijde op het werk. Dat kan zijn bij onderhoudswerkzaamheden, renovatie, schoonmaak, verhuizingen en werken in het groen. Deelgebieden waarin de Goed Werk-krachten worden ingezet om in de praktijk nieuwe wegen of zichzelf (weer) te ontdekken.” Henrietta Pigmans geeft aan dat in de trajecten die Goed Werk uitstippelt, de mens centraal staat. “We begeleiden hen een-op-een en geven hen een kans zich te ontwikkelen en effenen het pad naar wellicht een nieuwe uitdaging.”

Werkervaring
Ze geeft aan hoe Goed Werk aan de werkervaringsplekken komt: “Het kan zijn dat ondernemers, organisaties of instellingen een klus aanreiken waar ze met hun personeel niet aan toe komen. Ook werken we projectmatig voor onderaannemers en we hebben eigen klussen. Zo hebben we door de bijdrage van een investeerder eigen woningen. Die knappen we op en maken we instap klaar voor de woningmarkt. Het werk strekt zich uit van afhalen van behang, sleuven hakken tot schoonmaak.” Heleen de Brouwer vult aan: “Opleider Helicon voorziet ons van opdrachten die te groot zijn om zelf uit te voeren. Ook een zorgorganisatie, die ruimten opknapt bij het wisselen van cliënten, doet een beroep op onze dienstverlening.”

Opdrachtgevers krijgen gemotiveerde krachten

Gemotiveerde krachten
De naam Goed Werk kan tweeledig worden geïnterpreteerd. Vanzelfsprekend wordt er kwalitatief goed werk geleverd. “Opdrachtgevers krijgen gemotiveerde krachten”, onderbouwt Henrietta Pigmans de invalshoek. “De inzet van personeel heeft een maatschappelijk link, individuen helpen aan nieuwe uitdagingen en daardoor aan een zonnigere toekomst.” Het logo op de visitekaartjes van de dames (gereedschap verwerkt in een hart) belicht virtueel de twee kanten van Goed Werk: mensen verlossen van een pak van hun hart en passie voor techniek in praktijksituaties tot leven laten komen.

Ritme en regelmaat
In de afgelopen drie jaar heeft Goed Werk al aardig wat mensen op weg geholpen. Henrietta Pigmans noemt niet alleen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook mensen die weer ritme en regelmaat willen opdoen, een gat in hun CV willen opvullen of nieuw zijn in Nederland. “Die doelgroep wil zich niet alleen nuttig maken maar wil zich ook onze omgangsvormen eigen maken en dat in combinatie met het leren van de Nederlandse taal. Waar kan dat beter dan in de praktijk, op de werkvloer.” Vanzelfsprekend beschikt Goed Werk over een PSO-certificering. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke norm voor Socialer ondernemen.

Betrokkenheid
De betrokkenheid bij de regio uit zich ook in het werkgebied: regio Tilburg. Henrietta Pigmans: “Natuurlijk hebben we groeiambitie maar die willen we eerst hier laten zien. Vanzelfsprekend gaan we actief de markt op maar ondernemers en organisaties met klussen mogen zich ook bij ons melden. Behalve gemotiveerd personeel kunnen we ook leermeesters plaatsen.”

Goed Werk
Henrietta Pigmans
Gasthuisring 52, 5041 DT Tilburg
T 06-21711835
henrietta@goed-werk.eu
www.goed-werk.eu